Choď na obsah Choď na menu
 


Pudingový koláč so smotanou

20. 7. 2015
Ingrediencie:
Cesto: 5 vajec, 250 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 1 dl oleja, 1 dl vody, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, kakao, čokoláda. Puding: 9 dl mlieka, 2 zlaté klasy alebo iný puding, 3-4 PL kryštálového cukru. Krém: 3 kyslé smotany, 3 PL práškového cukru, 3 vanilkové cukry.

Príprava:

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, vanilkový cukor, múku, prášok do pečiva, sneh z bielkov, 2/3 cesta vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Do zvyšnej časti pridáme kakao
a vylejeme cik–cak na cesto. Uvaríme puding a ešte horúci vylejeme cik-cak na nepečené cesto. Pečieme pomaly pri 180 °C.
Na upečený horúci koláč vylejeme smotanu vymiešanú s cukrom.
Navrch postrúhame čokoládu. Necháme chladnúť na chladnom mieste.