Choď na obsah Choď na menu
 


Orechové kocky

21. 7. 2015

Popis

Recept na fantastický orechový zákusok, pečený s dvoma druhmi korpusu aj plnkou súčasne.

Ingrediencie

100 gramov hladkej múky (cesto)
100 gramov výberovej múky (cesto)
150 gramov Hery (cesto)
100 gramov práškového cukru (cesto)
100 gramov mletých orechov (cesto)
1⁄2 kus vanilkový cukor (cesto)
1 kus vajíčko (cesto)
  kus ríbezľový lekvár
2 decilitre vody (plnka)
100 gramov práš. cukru (plnka)
150 gramov mlet. orechov (plnka)
3 polievkové lyžice kakaa (plnka)
4 kusy vajcia (piškóta)
150 gramov práškov. cukru (piškóta)
150 gramov výber. múky (piškóta)
  trocha prášku do pečiva (piškóta)

Inštrukcie

1. Cesto: Všetky suroviny zamiesime na cesto, vyvaľkáme a dáme na vymastený a posypaný plech (alebo na pečiaci papier). Na surové cesto natrieme ríbezľový lekvár a naň natrieme plnku. Plnka: Vodu, cukor, orechy, kakao varíme 5 minút. Necháme vychladnúť a dáme na lekvár. Na plnku vylejeme piškótu: Vajcia šľaháme s práškovým cukrom a pridáme múku a na špic noža sódy bicarbóny. Všetko spolu upečieme (asi 45 minút pri teplote 160°C). Zdobíme vlastnou fantáziou. P.S. Pečieme pri nižšej teplote a dlhšie aby sa nám koláč dobre prepiekol.